`

Lămpi suspendate

(3 produse)

Se afiseaza 1-3 din 3 produs(e)
Se afiseaza 1-3 din 3 produs(e)

Lustrele sunt unul dintre elementele de bază ale dotării fiecărei case - e greu să ne imaginăm cu ce am putea, în lumea contemporană, să înlocuim sursa principală de lumină din casă. Lustrele se trag din vremuri cu mult înaintea apariției electricității. Prototipurile lor au fost construite în formă sferică, de care erau fixate uniform torțe. Apoi a venit vremea lămpilor cu petrol și gaz, iar electricitatea a permis înflorirea modei pentru lustre.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unei lustre?

- lustra reprezintă o sursă bună de lumină generală,

- amplasarea sa face ca lumina ei să nu orbească utilizatorul la efectuarea activităților zilnice,

- propagarea razei de lumină este uniformă pentru toată încăperea,

- nu ocupă loc în spațiul utilitar.

Care sunt lustrele la modă?

Lustrele, denumite și candelabre, au o poveste deosebit de interesantă. Începutul anilor 90 ai secolului XX au cuprins o perioadă de război, deficit de materiale, care a condus la un minimalism funcțional. Iar finalul anilor 90 și începutul anului 2000 au însemnat adesea forme colorate și mari de lustre, care au ornat tavanele acoperite de casetoane. Și ce lămpi se vor bucura de popularitate în anii 20 ai secolului XXI?

Lustre moderne.

Lustrele moderne se caracterizează prin minimalism, simplitate și funcționalitate. La formă revenim la materii prime naturale, precum metalul și lemnul, iar elementele de plastic utilizate nu sunt atât de ostentative. Metalul va lua diferite forme, va crea abajururi decorative, care vor reflecta lumina. Iar lemnul va fi accentul decorativ utilizat pe îmbinări. În sezoanele care vor veni, lustrele moderne vor expune cabluri, care vor readuce note din stilul industrial și loft.

Cum să alegem lustrele?

Lustrele se clasifică în principal în două categorii:

- lustre cu un singur braț - își găsesc utilizarea în încăperile de mici dimensiuni sau deasupra meselor mici din sala de mese.

- lustre cu mai multe brațe - sunt lustrele, care au mai mult de o sursă de lumină. Utilizarea lor este recomandată în încăperile mari. Merită să avem grijă de asemenea să putem ilumina cu un bec sau mai multe becuri deodată. Împărțirea fazelor de lumină poate fi utilă în funcționarea zilnică, deoarece nu mereu avem nevoie de iluminarea întregii camere.

La ce înălțime să montăm lustrele?

Înălțimea standard a locuinței este de cca. 2,4 – 2, 5, iar la acest dimensiuni, lustrele ar trebui să atârne la o distanță de 1.9 – 2.1 m față de pardoseală. Iar dacă lustra va ilumina masa, barul sau insula, distanța de pardoseală poate fi ușor mai mică, însă nu uitați că lustrele suspendate prea jos pot orbi persoanele așezate la masă.

Lustre pentru dormitor.

Lustrele pentru dormitor sunt trend atât de popular, încât uneori acestea înlocuiesc aplicele sau veiozele de pe noptieră. Lustrele lungi sunt suspendate de-a lungul cadrului patului, creând o decorațiune interesantă. În dormitor, jocul de lumini poate face minuni, îi poate da un sentiment familiar și poate asigura atmosfera de seară. În această situație merită să alegem lustre cu abajur plin, care va estompa delicat puterea becurilor, creând o lumină plăcută.

Lustre pentru sufragerie.

Sufrageria este un loc multifuncțional. Adesea servește drept loc de întâlnire cu prietenii, uneori ca loc de muncă, iar seara asigură relaxarea cu cartea sau serialul preferat. În această încăpere și lumina trebuie să fie multitasking. De aceea, pe cât posibil se recomandă alegerea unor lustre cu mai multe brațe și posibilitatea alegerii sursei de lumină.