Cameră încântătoare a copilului

Dormitor la mansardă

AVANTAJUL. Când ne gândim „dormitor la mansardă”, ne apare înaintea ochilor imaginea unui spațiu creativ, frumos amenajat. Adesea într-o atmosferă confortabilă și romantică sau dimpotrivă - ultramodern cu minimalism complet. Dormitorul la mansardă poate fi efectul unui nou proiect de construcții sau un accident, după adaptarea acoperișului. În ambele cazuri este o provocare interesantă și o verificare adevărată a creativității. Fără îndoială, încăperile la mansardă au o atmosferă unică și un potențial uriaș.

DEFECTUL. Pentru unii, dormitorul la mansardă este realizarea tuturor visurilor, pentru alții o adevărată capcană. Ea rezultă din dificultatea amenajării spațiului. Mansardele au adesea diagonale sau stâlpi de susținere a structurii. Ambele elemente conțin spațiu prețios și multiple posibilități de amenajare Dificultatea în amenajarea dormitorului la mansardă crește proporțional cu unghiul tot mai mic. Dormitorul este locul care, pe lângă valorile estetice, trebuie să fie funcțional. Important este spațiul pentru un pat confortabil, adesea dublu și mare și un șifonier încăpător pentru îmbrăcăminte.

AVANTAJUL. Amenajarea dormitorului la mansardă este dificilă, însă pe de altă parte oferă multe posibilități și soluții, pe care nu le oferă un dormitor cu pereți drepți. Unghiurile înclinate au diverse dimensiuni și forme, adesea favorizând construcția unei garderobe, în cazul unghiurilor mici poți administra spațiul cu polițe pentru cărți sau DVD-uri. Iar unghiul înclinat îl poți folosi ca element decorativ al dormitorului folosind de ex. pe el o culoare contrastantă.


AMENAJAREA MANSARDEI - CĂRĂMIDĂ ȘI LEMN.

În trendurile de interior apare neîncetat motivul cărămidei și lemnului, care se potrivește de minune cu atmosfera mansardei. Stâlpii masivi, din lemn și cărămida frumoasă sunt valori prezente în special în clădirile vechi. Continuarea acestui stil poate fi reflectată în mobilier. Am ales pentru propunerea noastră mobilă care imită textura lemnului, potrivindu-se perfect cu stâlpul și traversa de pe tavan. Iar accentele de alb conferă luminozitate încăperii și un aer ușor


MOBILĂ PENTRU DORMITOR LA MANSARDĂ.

Merită să începeți amenajarea dormitorului la mansardă de la planul cu dimensiunile exacte. Nu contează numai lățimea și lungimea încăperii, ci și înălțimea în locul respectiv. În propunerea noastră, unghiurile sunt prezente pe ambele părți ale încăperii și au fost folosite ca punct de iluminare a camerei - pe pereții oblici au fost amplasate ferestre. Astfel, am reușit să „economisim” spațiu pe ceilalți pereți. Cum ar trebui, deci, să fie mobila pentru dormitorul la mansardă?


PAT PENTRU DORMITOR ȘI NOPTIERE.

Elementul central în orice dormitor este patul. Dimensiunile standard pentru un pat dublu sunt: 140x200 / 160x200 / 180x200. Pentru propunerea noastră, am ales patul 160x200. Asigură un somn confortabil pentru 2 persoane și lasă spațiu pentru alte mobile de dormitor. Dacă planifici să amplasezi patul sub un unghi înclinat, asigură-te că înălțimea spătarului patului nu va fi nepotrivită pentru înălțimea respectivă. Poate că un pat jos va fi o soluție mai avantajoasă.

Noptiera este un lucru pe cât de mărunt, pe atât de important. Iar în era „nedespărțirii de telefonul mobil” a devenit și mai apreciată. Pentru tradiționaliști, noptiera este în continuare locul pentru veioză și clasicul deșteptător.


ȘIFONIER CU UȘI GLISANTE ȘI COMODĂ.

Șifonierul cu uși glisante este alegerea perfectă pentru o cameră cu unghiuri înclinate. Nu trebuie să-ți faci griji că unghiul înclinat nu îți va permite deschiderea completă a șifonierului. Șifonierul cu uși glisante oferă soluții cu tije pentru suspendarea hainelor și numeroase polițe. Un atu suplimentar este oglinda, montată pe frontul șifonierului.

În propunerea noastră am găsit spațiu și pentru comodă și noptiere. În oferta noastră sunt disponibile comode pentru dormitor cu sertare sau polițe. Deoarece nu ne place să alegem, ne-am decis asupra unui model de comodă care îmbină sertare mai mari și mai mici și dulăpioare încăpătoare.


DORMITORUL E LOCUL PENTRU TINE. FOTOLIU ȘI RAFT.

Planificarea eficientă a spațiului ne-a permis să creăm și o zonă de relaxare. Am amplasat aici două fotolii. Unul dintre ele a intrat perfect în aria unghiului înclinat. Iluminatul bun al locului este perfect pentru citit

Dacă și ție îți place să citești sau pur și simplu ai nevoie de un loc pentru accesorii și bibelouri, gândește-te la polițe suplimentare pe pereți sau la un raft. În spațiul nostru cu unghi înclinat se potrivește perfect un raft. Nu este doar funcțional, ci și interesant vizual.