Cameră încântătoare a copilului

Sufragerie primitoare

Sufrageria este locul perfect pentru petrecerea timpului cu familia. Să ne uităm împreună la filme de familie, să ne jucăm jocuri de planșă sau să citim o carte. Sufrageria familiei ar trebui să fie proiectată de așa natură, încât fiecare din locatari să se simtă bine aici. Și dacă locatarii sunt și copii, merită să ne îngrijim să dăm un caracter primitor încăperii. O sufragerie primitoare cu siguranță îi va duce cu gândul pe copii la căldura și bucuria familială, îi va îndemna să petrecem timpul împreună în această încăpere.

Cum să amenajăm o sufragerie primitoare?

Orice încăpere poate deveni o sufragerie primitoare! Chiar dacă ai deja în camera ta de zi mobilă de sufragerie,îi poți schimba stilul în câțiva pași simpli. Inspiră-te din propunerea noastră pentru o sufragerie primitoare!

Pasul 1. Joacă-te în culori.

Alegerea culorilor influențează percepția spațiului camerei. Sufrageria din propunere nu este una foarte mare, de aceea pe pereți este o culoare deschisă, aproape albă. O sufragerie mică în culori închise poate părea apăsătoare. Însă în cameră există un accent foarte cald coloristic – fotolii cu spătar înalt . galbene. Ies în evidență pe fondul culorii neutre a pereților, concentrând atenția noastră asupra lor. Galbenul aduce bucurie și căldură în încăpere, conferindu-i un caracter primitor. Atunci când alegi un accent coloristic, gândește-te ce culori le plac locatarilor.

„Mizează pe un accent coloristic! Acest rol este îndeplinit perfect de fotoliile cu spătar înalt galbene.”

Datorită nuanței neutre a pereților, accesorile pot avea accente de diferite culori. De ex. maron, gri sau chiar albastru!

Pasul 2. Alegerea mobilierului pentru sufragerie.

Cu siguranță va fi mult mai ușor să creăm o sufragerie primitoare. când în interiorul acesteia vom așeza mobilă cu textură similară cu a lemnului, decât o mobilă modernă cu fixare pe perete, foarte lucioasă. Lemnul cadrează bine cu textilele și o gamă bogată de culori. În propunerea noastră apar piese de mobilă în nuanța „country gri”. Pe unul dintre pereți a fost format un corp modern de mobilier pe perete În compoziția acesteia intră o vitrină înaltă și măsuță TV..

Alegând o vitrină cu vitrificare, câștigi un loc minunat pentru expunere. Cu siguranță este locul perfect pentru amintirile sentimentale ale familiei sau din vacanță. În funcție de profilul camerei tale, poți alege o vitrină înaltă sau joasă. Sunt disponibile cu vitrificare parțială sau închise integral.

Al doilea element al mobilierului cu montare pe perete este măsuța TV. Dulăpioarele pentru televizor sunt disponibile în diferite dimensiuni, așa că merită, atunci când faceți alegerea, să vă gândiți ce dimensiune va avea televizorul. Pentru siguranță (nu numai a televizorului) se presupune că măsuța TV ar trebuie să fie mai mare decât echipamentul multimedia. Un atu suplimentar al dulăpiorului va fi o poliță separată pentru decodor sau consolă.

În sufrageria primitoare a apărut și o comodă, în culoarea mobilierului cu montare pe perete. Aceasta este o soluție bună, când avem nevoie de spațiu suplimentar pentru documente sau bibelouri. Comoda poate fi compusă doar din sertare sau poate avea numeroase polițe.

Mobila pentru sufragerie ar trebuie să fie mai ales confortabilă, de aceea un nou element al dotării unei sufragerii primitoare este canapeaua. Alege una, care are perne! Fără ele, îți va fi greu să îți imaginezi o sufragerie primitoare. În plus, în propunere se află pernele preferate de luat în brațe de copii. Canapeaua pentru sufragerie are o nuanță delicată de gri.

are o nuanță delicată de gri fotoliile pentru sufragerie am vorbit deja mai devreme, însă sunt nemaipomenite, așa că putem scrie despre ele la nesfârșit! Cu siguranță va fi bătaie, cine să stea pe ele! Fotoliul pentru sufragerie este o soluție mai bună decât o pufă suplimentară sau scaunele obișnuite. Iar cititul unei cărți într-un astfel de fotoliu... în loc să visăm, e suficient să cumpărăm fotoliul.

Măsuța pentru cafea este o excepție de la mobilierul unitar cu montare pe perete și o comodă. Măsuța pentru cafea are blatul de textură rezistentă similară cu a lemnului și corp și picioare albe, asemănătoare cu fotoliile de alături.

Pasul 3. Accesoriile.

Farmecul întregii camere, în orice stil, este dat de accesorii. Ce merită deci să adăugăm, pentru a obține o sufragerie primitoare? Cu siguranță pernele menționate anterior și un covor. Îi va face pe copii să se joace cu plăcere pe el. Nu ar trebui să lipsească fotografiile familiei, acelea de pe perete și din album.

Alte elemente sunt plantele, cărțile, coșurile din răchită și șemineul. În serile răcoroase putem aprinde focul, putem întoarce fotoliul spre el și ne putem încălzi la căldura lui.