Cameră încântătoare a copilului

Baie modernă - propunere

O baie modernă ne duce adesea cu gândul la interioare reci și la lipsa funcționalității, însă nu trebuie să fie așa! Baia modernă poate emana căldură, spațiu și luminozitate. Dacă ai în plan să creezi tocmai o astfel de încăpere, inspiră-te din propunerea noastră. Propunerea pentru o baie modernă de mai jos trădează câteva artificii, prin care poți obține acest efect.

Băi bine gândite. Design thinking în amenajare.

Design thinking în amenajare înseamnă înainte de toate înțelegerea și prevederea problemelor și nevoilor utilizatorilor încăperii respective și găsirea unei soluții funcționale. În design thinking funcționează perfect regula: cele mai bune soluții sunt cele mai simple. Uneori acest lucru este atât de evident, încât nu poate fi observat și este omis. Vrei să rezolvi problema - analizeaz-o din alt unghi de vedere!

Amenajarea băii este o provocare atipică, deoarece cadrul este desemnat de țevile cu apă. Adesea, proiectul nostru trebuie adaptat tocmai la acestea. În astfel de situații, merită să cereți sfatul unui instalator isteț, poate reușește printr-o minune să mute robinetul cu câțiva centimetri și se găsește loc pentru dulăpiorul visat și necesar?

O a doua problemă des întâlnită este lipsa spațiului pentru păstrarea produselor cosmetice și a prosoapelor, mai ales, când este o baie mică. Până să începi amenajarea spațiului din baie, vezi gama oferită de magazinul online. Vei afla rapid, ce soluții inovatoare oferă mobila de baie - și sunt cu adevărat multe!

De la proiectare la alegere.

Când proiectul băii are deja amplasate elementele principale și a fost stabilit locul pentru mobilă și accesoriile necesare, putem trece de la proiectare la alegeri. Dacă vrei să obții un efect de baie modernă, merită să mizezi pe beton, piatră, cărămidă și chiar lemn. În propunerea noastră se află plăci, care seamănă cu textura pietrei / betonului, însă conform tendințelor actuale, nu apar pe întregul perete. Nuanțele dominante de gri au fost întrerupte de inserturi albe, care fac baia să pară mai deschisă și mai mare.

Mobilă de baie modernă.

Dacă vrei să deschizi și mai mult interiorul băii tale, alege mobilă de baiede culoare albă, cu finisare foarte lucioasă. Vor reflecta razele solare și lumina artificială. Pentru un interior modern se pretează și mobila în nuanțe de gri, negru și texturi care imită piatra. În propunerea noastră, am folosit mobilă cu fronturi albe combinate cu inserturi din lemn. Datorită acestei soluții, mobila are un caracter modern, însă conferă interiorului mai multă căldură. Motivul lemnului în mobilier este un tren persistent în interioare!

Mobila de baie modernă, pe lângă texturile interesante, oferă posibilitatea montajului pe perete. Aceasta este o soluție foarte confortabilă din considerente de igienă, astfel poți ajunge ușor în toate ungherele băii. Un alt avantaj al mobilierului modern de baie este volumul și funcționalitatea sa. În amenajarea prezentată, am folosit mobilă din colecția AXIN. În acest set ne-au atras câteva soluții.

Dulapul înalt coloană, care are pe front o oglindă suplimentară, iar în interior are o serie de polițe încăpătoare. Un alt atu al acestuia este polița deschisă pe laterală, care asigură accesul rapid la cele mai folosite produse cosmetice sau accesorii.

Dulapul sub chiuvetă cu sertare este soluția funcțională pentru depozitarea tuturor uscătoarelor de păr, plăcilor sau ondulatoarelor. În sertare poți așeza și prosoapele.

Dulapul cu oglindă amplasat deasupra chiuvetei înseamnă folosirea 100% a spațiului oferit.

• În baie, fiecare dintre utilizatori ar trebui să aibă polița sa pentru produse cosmetice și accesorii, de aceea în set se află încă două dulăpioare de baie.

Tot setul nu ocupă mult loc, este foarte încăpător și funcțional. Furnizează soluții diversificate și arată minunat!

Detalii și decorațiuni pentru o baie modernă.

Detaliile și decorațiunile sunt un punct foarte important în proiectarea băii. Ele influențează percepția finală a amenajării. Când mizezi pe minimalism și forme simple, baia pare mai modernă și mai rece. Noi ne-am dorit să obținem o impresie mai caldă, de aceea din amenajarea noastră nu au lipsit accesoriile din lemn și lumânările. Sperăm că baia modernă prezentată te va inspira să îți creezi amenajarea visată.