Dormitor în sufragerie

Astăzi sugestii și idei pentru un apartament la bloc. Mai concret, amenajarea sufrageriei la bloc, astfel încât să se poată zilnic transforma în dormitor. Dormitor în sufragerie reprezintă o soluție populară, mai ales în situațiile, în care tinerii părinți vor să le dea dormitorul lor copiilor sau când e nevoie de un loc de lucru și una dintre încăperi trebuie să se transforme în biroul de acasă.

Păstrarea echilibrului. Ziua sufragerie și noaptea dormitor.

Sufrageria este locul, care trebuie să fie pregătit în orice moment pentru vizita neașteptată a soacrei, a vecinei de sus, care are iar nevoie de zahăr sau pur și simplu a celei mai bune prietene sau a surorii tale. O cafea pe măsuță și acum vă puteți povesti toată săptămâna care a trecut, în cele mai mici detalii.

Însă dormitorul trebuie să asigure întinderea fără griji în pat și să facă noaptea să treacă într-un mod cât mai confortabil. În plus, dormitorul este locul, care ne permite să ne liniștim și să ne relaxăm. Ar trebui să reprezinte un refugiu pentru utilizatorii săi.

Dacă ai o cameră mare, poți separa zona de dormit și zona de cameră de zi, cu ajutorul unui perete separator, al unui paravan sau al unor uși glisante. Însă în marea majoritate a cazurilor, sufrageria la bloc nu dispunde de astfel de posibilități. Iar zona zi / noapte trebuie gospodărită cu mobilă funcțională.

Baza amenajării „dormitor în sufragerie” este reprezentată de mobila tapițată – un colțar cu funcție de dormit.

Pentru sufragerie am ales un colțar, care asigură un spațiu generos pentru șezut. Datorită lui, întreaga familie va putea să se uite confortabil la filme sau să țină pumnii echipei preferate, în timpul evenimentelor sportive.

Colțarul din sufragerie este de asemenea locul pentru primirea oaspeților, de aceea, pe lângă confort, este important și factorul estetic. Colțarul trebuie să fie ornamentul întregii sufragerii și să atragă atenția asupra sa.

În plus, modelul prezentat de noi este un colțar cu funcție de dormit, care îmbină rolul sufrageriei cu cel al dormitorului. Noaptea va juca rolul patului. În aceste situații, colțarul este o soluție mai bună decât o canapea extensibilă - evităm îmbinarea neconfortabilă dintre două jumătăți. În plus, colțarul este dotat cu un recipient mare pentru lenjerie și astfel câștigi spațiu pentru depozitarea lenjeriei. Analizând oferta de mobilă tapițată, acordă atenție țesăturilor din care sunt fabricate colțarele. Analizează în special parametrii următori: Test Martindale, pealing și rezistența la lumină. Dacă alegi un model, care a fost fabricat din țesătură de calitate bună, cu siguranță îți va servi timp de mulți ani, cu un aspect imaculat!

Șifonier cu uși glisante - încăpător și aspectuos.

În situația, în care sufrageria joacă simultan și rol de dormitor, din ea nu poate lipsi un șifonier încăpător pentru haine. Dificultățile apar în momentul alegerii lui și când ne punem întrebarea „ce fel de șifonier pentru haine va arăta bine în sufragerie?”. În propunerea noastră a fost folosit un șifonier cu uși glisante, care are culori delicate, integrate în întreaga amenajare. Datorită acestei soluții, șifonierul pentru haine nu iese în evidență, reprezentând doar un fundal. Iar dacă încăperea ta este mică sau întunecată, o poți mări optic, folosind un șifonier cu front mare, cu oglindă.

Un șifonier cu uși glisante îți va asigura suficient de mult spațiu pentru păstrarea hainelor?

Cu siguranță nu, de aceea în amenajarea noastră se regăsește și o comodă. Aceasta îmbină funcția de depozitare cu posibilitatea expunerii. Comoda a fost împărțită în trei părți. În partea din mijloc se află polițe deschise, pe care poți prezenta fotografiile preferate sau setul pentru cafea. Iar pe părțile laterale ale comodei se află două dulăpioare închise cu polițe. Se pretează perfect pentru depozitarea lenjeriei, a bluzelor și a altor haine.

Dotările de bază ale sufrageriei vor fi însă dulăpiorul TV și măsuța de cafea. Pentru a păstra coerența și armonia în încăpere, dulăpiorul TV și măsuța au fost alese din aceeași colecție cu comoda. Un mare avantaj al dulăpiorului TV este reprezentat de polițele închise. Vor forma un loc util pentru depozitarea de ex. a documentelor importante.

În amenajarea „dormitorul din sufragerie” măsuța pentru cafea joacă și ea un dublu rol. Primul este acela oficial, când este acolo pentru servirea cafelei. Însă noaptea se poate transforma într-o noptieră, pe care poți lăsa cartea și telefonul mobil cu alarma setată.

Dormitor în sufragerie - cum să alegi accesoriile.

Când încăperea joacă un dublu rol, e ușor să aduni prea multe lucruri, care să perturbe armonia. Când amenajezi dormitorul în sufragerie, mizează pe culori delicate și alb, care vor aduce sentimentul de ordine și armonie. Următorul aspect este gradul de confort al încăperii. Îl vei realiza cu ușurință datorită textilelor: covorul, draperiile și pernele. Fii atent și la corpurile de iluminat. În orice dormitor ar trebuie să se regăsească o veioză sau posibilitatea reducerii intensității luminii principale.