Sala de masă

Sala de masă poate fi percepută în două contexte. Primul este mai oficial, când este o încăpere separată și se folosește numai duminica, atunci când toată familia se poate așeza împreună la masă sau de sărbători și cu ocazia festivităților în familie. Celălalt caracter al sălii de mese este cel „de zi cu zi”. Sala de masă este un fragment delimitat al sufrageriei, care facilitează petrecerea timpului împreună, și în cursul săptămânii.

Să mâncăm împreună.

În numeroase surse, psihologii subliniază că trebuie să ne străduim să mâncăm împreună. Timpul petrecut astfel favorizează îmbunătățirea relațiilor de familie. Construiește nevoia de apartenență și sentimentul de acceptare. Stând împreună la masă, împărtășim mai ușor grijile și povestim despre evenimentele de la serviciu. Uneori, o scurtă discuție ne ajută să ne destindem.

Sufragerie cu sală de masă.

Sala de masă nu înseamnă numai o masă cu scaune, ci și spațiul, care asigură locul pentru depozitarea serviciului de masă, a paharelor de vin sau șampanie și a farfuriilor dedicate. Dacă sala noastră de masă se va afla în sufragerie, trebuie să o proiectăm cu precizie, iar pe asta ne vom concentra în sugestia de astăzi.

Masă pentru sala de masă.

Un element cheie al aranjamentului este masa. În varianta de bază, masa va fi potrivită pentru 4 sau 6 persoane. Nu ocupă mult spațiu, asigurând libertatea de mișcare prin cameră. Însă masa pentru sala de masă ar trebui în mod obligatoriu să aibă varianta de extindere, care va permite găzduirea unui număr mai mare de persoane în timpul petrecerilor de familie. O masă extensibilă poate atinge chiar și 3,5 m lungime, iar la un astfel de model trebuie să fim atenți la picioarele mesei. O masă cu aceste dimensiuni are de obicei picioare de suport suplimentare.

Scaune.

În sugestia noastră se află 4 scaune stilate cu „carou” la modă, un detaliu decorativ al spătarului. Atunci când alegem scaunele pentru sala de masă, merită să alegem un model cu șezut tapițat. Va asigura un confort mult mai bun al utilizării, în timpul întâlnirilor lungi de familie. Printre țesăturile populare se află pielea ecologică, fiind foarte ușor de curățat și oferind o adevărată profunzime de culori, iar dacă dorești să subliniezi textura lemnului, din care este fabricat scaunul, alege o țesătură cu împletitură măruntă.

Mobilă pentru sala de masă.

Sala de masă poate fi locul perfect pentru expunerea serviciului elegant de masă sau a colecției deosebite de pahare pentru băuturi. Bucătăria nu oferă întotdeauna aceste posibilități. Dulapurile de bucătărie sunt destinate de obicei accesoriilor necesare, oalelor sau produselor alimentare. În sala de masă se pretează perfect vitrinele cu fronturi de sticlă. Vor expune de minune produsele de pe polițe și vor limita în mare măsură accesul prafului în dulap. Anumite vitrine oferă și iluminare suplimentară cu LED, care va conferi un accent special obiectelor, dar va asigura și atmosfera încăperii după căderea serii.

Comodele sunt și ele o idee bună! Asigură mult spațiu funcțional pentru depozitare. În sertare, poți separa tacâmurile sau șervetele pentru masă. Merită să ai la îndemână un tirbușon pentru sticla de vin sau încălzitoarele pentru mâncare. În dulapurile încăpătoare poți depozita accesorii mai puțin reprezentative, însă deosebit de practice și necesare.

Aranjament sală de masă - stil Provence.

Propunerea noastră pentru aranjamentul sălii de masă este încântătorul, puțin romanticul și elegantul stil Provence. De bază în acest stil este mobila, care a trecut prin roata timpului sau a fost supusă procesului de „îmbătrânire” de producător. Acest efect este asigurat de micile abraziuni și textura vizibilă a lemnului natural - inele, noduri. Provence adoră culorile deschise, de aceea se pretează perfect mobila de culoarea fildeșului, bej, vanilie sau mobila albă. În plus, mobila are o structură masivă, ornată cu mânere din metal și grilaje, care despart inserturile de sticlă din vitrine. Din sala de masă cu caracter provensal nu pot lipsi florile! Ideal naturale, care să ne trimită cu gândul la soarele cald de deasupra regiunii Provence.