Cum să amenajăm o baie mică?

Dușul de seară este modalitatea de relaxare după o zi grea, iar un duș rece pentru înviorarea și trezirea de dimineață. Baia este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. Este perfect atunci când aranjarea ei creează un întreg coerent, atât cu nevoile locatarilor, cât și cu cele mai moderne trenduri în sfera interioarelor. Și cum să facem când avem o baie mică? Cum să o amenajăm și totodată să mărim optic această încăpere?

O baie mică poate fi și ea motiv de mândrie. Unul dintre cele mai noi trenduri se dovedește a fi lipsa căzii și a cădiței de duș! Locul unde va fi suspendat dușul trebuie numai separat printr-un geam sau o perdea transparentă de duș. Datorită acestei opțiuni o baie mică va câștiga spațiul dorit. Pentru un spațiu mic merită să investim în oglinzi spațioase, care vor mări optic interiorul. Un element important este de asemenea iluminatul. Baia mică pur și simplu iubește acest lucru! Însă este important, pentru a planifica eficient întregul sistem de iluminat: aplice pe pereți, lămpi cu halogen pe tavan și în firide, profile LED pe polițe. Pentru că tocmai acestea, prin lumina lor deschisă vor mări optic spațiul și vor conferi un farmec deosebit. Atunci când dorim ca baia să pară mai spațioasă, să folosim nuanțe deschise în interiorul ei. Albul și bejul sunt foarte la modă în ultima vreme. Băile moderne sunt caracterizate de simplitate și minimalism. Adesea sunt inspirate de aspectul interioarelor, tipic pentru cabinetele de regenerare biologică. Baza acestor aranjamente este înainte de toate mobila de baie. Datorită coloristicii deosebite a mobilei de baie Lumia și granulației deosebite a elementelor fronturilor, sunt de efect și totodată sunt foarte durabile și rezistente la deteriorări. Avantajul lor este rezistența ridicată la umiditate. În băile înguste cel mai bine se pretează un sistem pe un singur rând de mobilă și armături. Este important însă, ca elementele decorative și pentru dotare ale băii să nu se atingă, deoarece astfel putem obține impresia de spațios și ușor. Atunci când alegem mobila de baie, merită să alegem dulapurile modulare, care permit așezarea liberă a părților particulare ale sistemului și pot fi plasate exact acolo, unde dorim.

În prezent, pentru finisarea interioarelor băilor, se folosesc materiale de calitate ridicată, care se disting prin simplitate și originalitate. Pe pereți, în locul faianței obișnuite putem folosi o vopsea latex deschisă la culoare. Aceasta este chintesența stilului modern și a formei foarte simple cu o sumă redusă. Însă tot mai adesea, pe perețile băilor se văd diverse feluri de elemente din lemn - fabricate din material rezistent la acțiunea umezelii. Baia modernă este încăperea, în care pardoseala ar trebui să fie o adevărată decorațiune a interiorului, adesea fiind făcută din plăci de faianță estetice și durabile. Acesta este un material foarte practic, rezistent la umezeală și abraziune.

Aranjarea unei băi mici reprezintă o provocare serioară, de aceea trebuie foarte bine gândită. Un interior bine gândit va asigura utilizatorilor libertatea în timpul utilizării zilnice. Interioarele mici pot fi și frumoase!