Paturi tineret

Paturile pentru tineret nu sunt doar o piesă de mobilier, ci un adevărat regat al adolescentului tău. Locul în care se pot odihni, învăța, își pot dezvolta interesele și pot visa la viitor. Paturile noastre de tineret fabricate cu maximă precizie și grijă pentru detalii vor fi pe gustul tuturor!

(102 produse)

Se afiseaza 1-48 din 102 produs(e)

Pat Draban

Pret 1.740 lei
★★★★★
★★★★★
Se afiseaza 1-48 din 102 produs(e)

Patul este un element foarte important al camerei copilului / adolescentului. Acesta răspunde de sfera odihnei și regenerării, care este un element cheie în dezvoltarea corectă a unui tânăr.  Știai cât ar trebui să doarmă copilul tău?

- copilul cu vârsta 1 -2 ani – ar trebui să doarmă între 11 și 14 ore zilnic, la intervale regulate de timp (inclusiv moțăieli).

- copilul cu vârsta 3-5 ani – ar trebui să doarmă între 10 și 13 ore zilnic, la intervale regulate de timp (inclusiv moțăieli).

- copilul cu vârsta 6-12 ani – ar trebui să doarmă între 9 și 12 ore zilnic,

- copilul cu vârsta 13-18 ani – ar trebui să doarmă între 8 și 10 ore zilnic.

Cunoscând aceste date, ar trebui să acordăm o atenție deosebită alegerii patului și saltelei corespunzătoare. Un somn sănătos și confortabil ar trebui să fie o prioritate în fiecare cameră de copil sau adolescent!

Pat pentru copii

Paturile pentru copii sunt modele, a căror dimensiune este cel mai des între 70 x 140 cm. Cât de mult timp îți va servi un pat de această dimensiune depinde de cât de repede va crește copilul tău. Paturile de această dimensiune iau adesea diferite forme de exemplu de căsuță sau de mașină, pentru a încuraja copilul să doarmă singur.

Pat pentru tineret

Alegerea patului pentru un adolescent este ușor mai complicată, deoarece părinții acordă atenție funcționalității mobilei, iar tineretul valorilor estetice. Din fericire, în oferta Mirjan24 vei găsi modele, care îndeplinesc ambele criterii. Dacă vorbim de funcționalitate, pentru părinți un element cheie este dimensiunea patului. Cel mai bine se pretează un model de dimensiune completă, de exemplu 90 x 200 cm sau într-o cameră mai mică 80 x200 cm. Când alegem un pat pentru tineret de aceste dimensiuni, nu trebuie să ne facem griji că va rămâne prea mic copilului.

Următorul factor important este recipientul. Acesta este amplasat în partea de jos a patului și poate lua forma unui sertar sau a unei lăzi mari amplasate sub saltea. Patul pentru tineret cu recipient pentru lenjerie înseamnă o economie mare de spațiu.  În cazul recipientelor mari, putem depozita aici numeroase alte lucruri.

Pat de tineret pentru fete

Valorile estetice sunt la fel de importante ca aspectele practice. Patul de tineret pentru fete ar trebui să fie adaptat preferințelor ei, însă așa cum știm cu toții, adolescentele preferă să își schimbe stilul. Azi poate fi romantică, poimâine războinică în bocanci negri, iar peste câteva zile spirit artistic!  Adolescentele își exprimă stilul nu doar prin haine, ci și prin amenajarea camerei. De aceea patul de tineret pentru fete trebuie să fie universal și să se încadreze perfect într-un ambient schimbător!  În această situația se pretează perfect un pat atemporal alb sau de culoarea lemnului natural.

Pat de tineret pentru băieți

Băieții aleg cel mai des pentru camera lor paturi de culoare închisă. Printre cele mai populare modele sunt cele în nuanțe de gri, bleumarin sau toate tipurile de maron, inclusiv cele cu textura lemnului. Nuanțele delicate vor arăta bine cu accente colorate, care vor înviora camera.  Paturi de tineret pentru băieți poți cumpăra ca element singular sau te poți decide pentru un set complet, care va asigura încăperii o coerență estetică.

Pat extensibil pentru tineret

Patul extensibil pentru tineret este alternativa pentru paturile supraetajate în camera fraților, însă și o soluție bună în cazul vizitei peste noapte a colegilor sau colegelor copilului tău. Cel mai adesea, a doua saltea este scoasă din lada patului, ce face ca aceasta să fie relativ mai jos față de salteaua propriu-zisă. Părinții aleg adesea această soluție și în situația, în care se tem că în timpul somnului copilul ar putea cădea din pat.