`

Console

(8 produse)

Se afiseaza 1-8 din 8 produs(e)

Consolă Oksawi 1SZ

Pret 698 lei Pret de baza 735 lei
★★★★★
★★★★★
  • -5%
  • în depozit
Se afiseaza 1-8 din 8 produs(e)

Consola este o piesă de mobilier caracteristică, de dimensiuni reduse, care a apărut în sec. XVIII sub domnia lui Ludovic al XV-lea, răspândindu-se pe o scară mai largă în sec. XIX, câștigând inimile utilizatorilor săi.
Aparent o măsuță micuță de perete, cel mai adesea era amplasată chiar sub oglindă, completând spațiul. Îndeplinea nu doar un rol decorativ, ci pe ea erau amplasate elemente, precum ceasuri, vaze cu flori sau sculpturi, care erau o parte indispensabilă a amenajării încăperii.

Uneori consolele aveau blaturi caracteristice, puțin adânci, semisferice, din lemn sau marmură, cu finisaj elegant. Inițial erau fixate direct pe perete. Abia cu timpul au început să fie sprijinite pe picioare cu sculpturi bogate, aurite și care tăiau respirația. Puteau fi întâlnite în conace, rezidențe și palate, fiind o piesă de mobilier doar pentru cei aleși.

Consola în încăperi

Consolele de astăzi diferă ușor de propunerile de odinioară. În funcție de amplasarea mobilei, aceasta poate avea forme diferite. În prezent, aceasta este o piesă de mobilier cu forme simple și funcționale, care își îndeplinesc funcția la fel de bine.
Consola pe hol și în living este în principal pentru a completa interiorul, conferindu-i un caracter deosebit. Ea reprezintă principalul punct acolo, atrăgând privirea oaspeților imediat după intrarea în încăpere. Poate juca și rolul unei măsuțe, pe care poți așeza fotografiile de familie sau figurine. Iar când consola are sertare încorporate, poți câștiga un loc perfect pentru depozitarea micilor accesorii, precum cheile sau scrisorile.

Consola în dormitor joacă adesea rolul măsuței de toaletă. Nu ocupă foarte mult spațiu, iar oglinda așezată deasupra ei permite metamorfoza rapidă și corectarea machiajului, mărind optic spațiul.
Pe consolă poți pune o vază cu flori, un corp de iluminat elegant, precum și cosmeticele, pe care le folosești zilnic.

Consolele se potrivesc cu aproape orice fel de interior, aducând în casă ordine, armonie și eleganță. Pe piață sunt disponibile console în versiune scandinavă, industrială, clasică și glamour, completând perfect amenajarea respectivă.